sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

"...paitsi jos meette Aasiaan, niin älkää sit kattoko ihmisiä silmiin."





Ei mitään paniikkia, se on vain sunnuntaiaamuinen Noora ilman meikkiä. Huomatkaa paita.

Eli tosiaan, eilen oli Lahdessa se toinen ja viimeinen koulutus ennen lähtöä ja oli kyllä oikein mukavaa, vaikka vähän oisin toivonut enemmän semmosta vaihtareiden ja rotexien keskeistä toimintaa, mitä oli Leppävirrallakin. Sit kans harmitti vähän, että Aasiasta ei ollu rotexeja kuin yksi ja sekin Japanista, niin esim kirjeenvaihtajan tunti (Aasian kirjeenvaihtaja on muuten ihan huippu!) ei oikeastaan puhuttu paljoa muusta kuin Japanista, ja muut maat (Taiwan ja Thaimaa) jäikin sitten vähän varjoon. Mut kivaa oli silti.

Parasta oli varmaan kuitenkin kun sai ekaa kertaa laittaa Rotaryn klubitakin päälle! Tuli semmonen "omg, mä oon vaihtari!" -fiilis. En malta oottaa että saan omani käsiini ja tietenkin ensimmäistä kertaa käyttöön Helsinki-Vantaalla sitten joskus elokuussa.

Lahdessa käytiin siis läpi kaikkee tärkeetä kuten sääntöjä, vakuutus-juttuja ja lento-asioita. Sen verran sain kuulla, että tuun lentämään todennäköisesti elokuun puolenvälin jälkeen Hong Kongin kautta Taipeihin! Eikä tarvii ees lentää yksin, vaan Vivi, eli toinen Taiwaniin lähtijä tulee ainakin oletettavasti samalla koneella. :)

Seuraavaksi oiliskin tiedossa vaan papereiden odottelua Taiwanista. Sitten syttyy paperisota part 2 kun  alkaa viisumin hakeminen. Huh...

14 kommenttia:

  1. en oikeen tajunnu ku se sano ton silmiinkattomisjutun siel lahdessa. tieks sä et miks ei saa kattoo silmiin? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ainakin Japanissa suoraan silmiin kattominen koetaan tosi tunkeilevana ja ahdistavana. En sit kyllä tiiä, et voiko tuon saman säännön liittää muihinkin Aasian maihin... Pitää ottaa selvää. :)

      Poista
    2. yks thaimaalainen tyttö oli kerran selittänyt, et jos sen kotimaas kaks miestä kohtaa kadulla ja katsoo toisiaan silmiin, ni niil voi tulla riita. et tuskin aasialaisen ja ulkomaalaisen katsekontaktista heti mitään sotaa syntyy :-D anteeks, oli pakko tulla pätemään.

      Poista
    3. Jep :) Eikä siitä Japanissakaan tietenkään mitään sotaa synny, japanilaiset vaan kokee sen suoraan silmiin katsomisen tosi ahdistavaksi. Mun pitää jostain ottaa selvää, että onko Taiwanissa millanen se tapa, ettei käy vahinkoa kun koitan vältellä sitä katsekontaktia ja sit se oiskin niille ihan okei ja ne aattelee, et oon tosi epäkohteliaaks tai jotain, tai sama tietty toisin päin. :D

      Poista
    4. hahah okei, hyvä et kävi ilmi olisin muuten varmaan tuijotellu kaikkia sielä! :DD

      Poista
    5. Moi!
      Täältä Taipeista voin kertoa sellaisia terveisiä, että taiwanilaisia voi ihan vapaasti katsoa silmiin, ja he tekevät melko varmasti niin myös sinulle, mutta eivät kuitenkaan tuijota, sen verran kohteliaita kun ovat :) Voisin sanoa muutenkin, että taiwanilaisten kanssa on aika helppo tulla toimeen, täällä ei tarvitse jännittää mokaamista.

      Poista
    6. Hei, kiitos paljon vinkistä! :)
      Oonkin jo jutellut muutaman taiwanilaisen kanssa, ja ainakin sen perusteella mitä oon niitä ihmisiä oppinut tuntemaan, niin vaikuttavat kyllä tosi mukavilta ja helposti lähestyttäviltä. Hyvä kuulla, että ei oo ilmeisesti mun päätelmät menneet ollenkaan pieleen.

      Poista
  2. Voi kun olet suloinen ;)

    Tää sun blogis ulkoasu on kyl niin nätti, et miellyttää enemmän silmää kuin oma, mut ei voi mitää..

    Toivottavasti saat tietää perheistä pian ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, kiitos :D Mua kyllä lähinnä vaan pelottaa tuo kuva...

      Ja kiiiitos, oonkin tapellu tän kanssa jo ihan mukavan aikaa, enkä oo itse asiassa vieläkään ihan tyytyväinen, mutta kyllä tää kaikessa yksinkertaisuudessaan saa nyt kelvata ainakin toistaiseksi!

      Ja jees, samaa toivon mäkin ^^ Kiitos kommentista :)

      Poista
  3. ku meet ton rotarytin kautta vaihtoo, niin pitääkö teijän ottaa ketään sitten teijä kotiin vaihtista vai mitä? Ku sain sielt sivuilt sellasen käsityksen, et jos ite oot lähös vaihtoon niin pitää ottaa kotiin joku myös .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaattessa ei tarvitse, mutta yleensä rotareiden kautta vaihtoon hakevien oletetaan etsivän ainakin yhdestä kahteen perhettä, jotka olisivat valmiita ottamaan kotiinsa vaihto-oppilaan noin kolmeksi kuukaudeksi. Monilla se kuitenkin menee niin, että se vaihtari otetaan juuri siihen omaan perheeseen, koska sieltä löytyy vuoden ajan vapaa sänky. :) Mutta esim. mun tapauksessa se vaihtari meneekin mun kummien perheen luo.

      Poista
  4. Paljonko tommoinen matka tulisi maksamaan, niin kuin kaikki kaikkiaan? Onko tämä halvempi järjestö kuin muut? Ja kuinka helppoa oli päästä tämän järestön kautta? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessahan kyseessä ei ole matka, niinkuin rotarit tuppaa aina muistuttelemaan. ;) Mutta esimerkiksi mulla tää vaihtovuosi tulee todennäköisesti maksamaan reilut 2000 euroa (järjestelymaksu, lennot, viisumi, rotaritakki, vakuutukset, rokotukset) plus tietty käyttörahat siihen päälle.
      Rotarit on ihan ehdottomasti kaikkiin kaupallisiin järjestöihin verrattune halvempi. Sun ei tarvii maksaa kun lennot, viisumi, rotaritakki, rokotukset ja vakuutukset, eikä rotarit pulita siitä itselleen kuin 200 euron järjestelymaksun. Lisäksi kohdemaassa klubi antaa vaihtareille joka kuukausi noin 60€ käyttörahaa.
      En osaa sanoa, että miten helppoa rotareiden kautta on päästä, riippuu vähän, että miten paljon hakijoita on siitä klubista josta haet. :) Ja rotareillahan on se jännä juttu, että sun on päätettävä kolme keskenään semi tasaväkistä maavaihtoehtoa, joihin olisit valmis lähtemään.
      Mut jos yhtään tuntuu, että kiinnostaa, niin kannattaa ottaa vaikka selville oman kaupungin rotary-klubin nuorisovaihtoasiamiehen puhelinnumero ja kysyä ihan reippaasti! :)

      Poista
  5. Ihana blogi!:) Mä haluisin lähtee lukion ykkösen jälkeen Iso-Britanniaan vaihtoon. Mutta käy kattoo mun blogi?


    http://keepitsimple-ida.blogspot.com/

    VastaaPoista